Turboaggregat

Posted by in Okategoriserade

Ett turboaggregat använda för att kunna öka effekten och kraften i en förbränningsmotor. Skillnaden kan bli stor och därför används detta i många situationer. En mindre förbränningsmotor kan med en korrekt justerad turbo konkurrera med motorer som har en betydligt större slagvolym i termer av kraft. Det finns några negativa sidor också och då handlar det primärt om värme och förbrukning. Förbrukningen säger sig självt, mer kraft kräver mer bränsle och därmed ökade kostnader. Inget konstigt i det. Då turbon har en turbin som snurrar när avgasflödet ökar kommer värme att genereras. Detta måste hanteras för att hålla nere luftens temperatur i systemet och man använder då förslagsvis en intercooler. För att summera så är detta en teknisk uppfinning som ger oss möjlighet att maximera kraften i en motor genom att komprimera luften vi sänder in i motorn men det medför också ökade kostnader och ett ökat värmepåslag som måste hanteras. Mycket nöje!