Använd butiksbelysningen på rätt sätt

Posted by in Okategoriserade

Det finns några bra och framför allt ganska enkla knep att få kläderna att sticka ut i butiken och på så vis fånga kundernas intresse och locka in dem i affären.

Innan man börjar finns det tre grundläggande steg som man bör tänka på när det är dags att inreda med butiksbelysning.

Bra grund

För att en butiksbelysning ska bli så effektiv som möjligt gäller det att en bra grund från början, vilket innebär att belysningen ska kunna anpassas, till exempel när det ska möbleras om eller ska genomföras förändringar i klädbutiken.

Ett bra sätt är att använda monterskenor på väggar och tak till spotlight. Att använda spotlight gör att det går att rikta in ljuset på ett visst klädesplagg i skyltningen eller i butiken. Dessutom skapar det ett fint ljus i hela affären, samtidigt som det blir enkelt att placera butiksbelysning långt inne i lokalen, vilket lockar kunderna hela vägen in i hela butiken.

Fokus

Ha ett flertal områden som framhävs lite extra, där ett plagg eller budskap kan lyftas fram extra mycket. På dessa ställen är det perfekt att använda sig av inbyggd hyllbelysning, ljustavlor eller en extra spotlight. Detta för att skapa en miljö som gör att klädesplagg framhävs och blir extra inbjudande. Ha gärna ett par fokusområde strax innanför entrén, vilket gör att kunderna lockas in i affären.

butiksbelysning

Utsidan

Något som är lätt att glömma bort är hur klädaffären uppfattas utifrån. För det är ju ändå den kunden ser först och främst. Därför kan det vara en god idé att ha extra belysning som lyser i butiken skyltfönster, ovanför entrén och på butiksnamnet. Detta för att kunderna ska känna sig välkomna in och göra fynd bland alla kläderna.

Med dessa lätta trix kommer man långt för att få den perfekt butiksbelysningen, samtidigt som kunderna lockas till att handla.